Kundvagn
Summa varor
0 kr
Moms tillkommer med
0 kr
Totalt att betala
0 kr

Spännande projekt med termiska kameror

Vi besökte Dragsmark i Uddevalla kommun för att prata med Nicklas, arbetsledare från Svevia, som testar våra trafikljus R6 och termiska kameror. Termiska kameror upptäcker och verifierar fordon och människor utan att kompromissa med integriteten, eftersom bilderna inte möjliggör tillförlitlig identifiering. Denna lösning har varit en enorm hjälp för Svevia i deras projekt.


Hej Nicklas! Vad är det för arbete ni utför?

Vi utför vägförstärkning som innefattar att vi byter vägtrummor, sidotrummor, spränger och kantförstärker vägkanterna m.m.

Vad behövde ni hjälp med?

Vi behövde ha flaggvakter enligt regelverket på grund av den smala vägen, men vi ställde en fråga till Berlex om alternativa lösningar. Ni föreslog att använda en termisk kamera istället för flaggvakter, vilket har visat sig vara fantastiskt! Med den termiska kameran kan en enda vakt hålla koll på hela avstängningen från båda sidor, vilket gör arbetsmiljön tryggare och minskar hot och skrämsel från trafikanter. Tänk att vi annars skulle behöva ha mellan 6-9 flaggvakter på plats!

Termisk kamera i BerlexConnect


Varför termiska kameror?

Det bästa är att kameran endast visar det vi behöver se, och det går inte att identifiera vare sig fordon eller individer, helt enligt GDPR. Vi har till och med önskat att den byggs in i R6 för att göra det ännu smidigare. En termisk kamera är en typ av kamera som är utformad för att mäta och visualisera olika nivåer av infraröd strålning som avges av objekt och miljöer baserat på deras temperaturer.

 

Vy av termisk kamera i BerlexConnect

Så fungerar det

Vi har en vakt som övervakar trafikljusen i Berlexconnect. Vakten väntar tills det bildas en kö av cirka fem bilar. Innan hon släpper igenom dem kommunicerar hon ut varning om inkommande trafik via sin komradio.Förutom att detta är en säker och bra arbetsmiljölösning, är det också kostnadseffektivt! Vi är jättenöjda med samarbetet med Berlex. Det har funkat bra trots att vi haft några små bekymmer som har åtgärdats snabbt (som en kabel som vi klämt av). Vi har fler projekt där vi vill testa den här lösningen.

Nicklas Hellberg
Arbetsledare, Svevia


Vi lyssnar mer än gärna till utmaningarna i ditt projekt

Användningsområdet för vår molntjänst och våra uppkopplade produkter är större och bredare än vad man kan tro. Hör av dig om du har ett projekt som du behöver hjälp med. Vi hittar alltid en lösning.