Kundvagn
Summa varor
0 kr
Moms tillkommer med
0 kr
Totalt att betala
0 kr

Janne, Skanska

Hisingsbron och Skanska

Vi träffade Janne på Skanska för att titta i backspegeln och prata om vårt långa samarbete med byggandet av den nya Hisingsbron (440 meter lång) i Göteborg som förbinder staden med Hisingen. Det är den enda spårvägsförbindelsen till fastlandet. Arbetet började redan 2016 och blev klart i september 2021 och färdigställs helt under 2023. Totalt byggdes det 1380 meter bro. Nu passerar hela 28 700 fordon bron varje dag!

Nu till dig, Janne! Vad jobbar du med? 
- På mitt visitkort står det "TA-samordnare". Jag är ansvarig för trafiken under byggtiden. 

Hur har din erfarenhet med Berlex varit?
- Tillgängligheten har varit bra, och när vi har haft bråttom har ni prioriterat och levererat. Jag har till och med ringt er på kvällar och fått hjälp. Jag minns ett tillfälle då jag snabbt behövde en TMA-bil, och ni löste det åt mig. Jag tror att nyfikenheten och den sociala kompetensen hos era medarbetare är viktig när de jobbar ute på vägen. Att ha en nära dialog och god planering är också en viktig del i ett så stort projekt som detta.

Montering av betongfundament

Vad var det som du behövde vår hjälp med under projektet?
- Berlex har varit med och gjort allt från att ta fram TA-planer till att leverera olika skyltar och avstängningsmaterial, genomföra trafikomläggningar och hela avstängningar. Det har varit både dag- och nattarbete. Ibland har vi även haft era flaggvakter inhyrda. Det har funkat bra med i stort sett alla som har varit här och jobbat. Faktum är att när vi skulle montera de permanenta barriärerna frågade vi om ni kunde göra det också. Ni har också installerat portalerna. Även då det uppstod en liten miss i projektet så rättade ni till det utan några problem.

Sjöskyltning vid HisingsbronNi hjälpte oss även med att montera sjömärken i älven. Jag tror att vårt samarbete har gått så bra på grund av den personliga kontakten. Vi förstår varandra och det finns stor kompetens på båda sidor. Det finns inget problem som inte har gått att lösa. Ibland var vissa i personalen nya på detta, men det har löst sig fint eftersom de har haft viljan att lära sig. Vi är alla nybörjare i början (Skratt).

Skulle du använda Berlex igen som leverantör?
Vi jobbar gärna mer tillsammans i framtiden med passande projekt.

Janne Eriksson
Ta-samordnare, Skanska

 

Har du frågor eller funderingar hur vi kan hjälpa dig i ditt projekt?

Ja, jag vill gärna att ni kontaktar mig