Kundvagn
Summa varor
0 kr
Moms tillkommer med
0 kr
Totalt att betala
0 kr

Kövarnings-VMS 

Minska upphinnandeolyckor med Berlex kövarningssystem

Att bli påkörd bakifrån, en så kallad upphinnandeolycka, är den vanligaste typen av vägarbetsolycka. Våra kövarnings-VMS:er bildar ett intelligent trafiksystem som hjälper till att varna trafikanter för köer före ett vägarbete, allt för att öka framkomligheten och minska risken för olyckor.

Minimal personalexponering

Obegränsat antal kövarnings-VMS:er

Kom åt dina system från valfri mobil/dator/surfplatta

Molnbaserat system utan detektorer

 

Så här fungerar det

Berlex kövarnings-VMS:er bygger på realtids fordons- och mobildata i molnet och behöver därför inga detektorer längs vägen som mäter av hastigheten på fordonen för att kunna skicka rätt information till skyltarna. Du placerar ut dina kövarnings-VMS:er sedan sköter du resten från BerlexConnect-appen. Det ger dig möjlighet att starta ditt system från en tryggare plats i stället för att dröja kvar på vägen. Att inte behöva placera ut detektorer sparar mycket jobb  men framför allt minimerar det tiden som du behöver uppehålla dig på vägbanan. Du kan ha obegränsat antal kövarnings-VMS:er och du kan ha flera system igång samtidigt. 

 

 

Starta ditt kövarningssystem i tre enkla steg


1. Välj system
När kövarnings-VMS:erna är utplacerade på vägarbetsplatsen tar du din mobil, surfplatta eller dator och loggar in på BerlexConnect och väljer önskat system. I det här fallet "Kövarning och andra VMS-tavlor"

2. Ange arbetsområde
Gå in på kartan och rita in det område som du vill övervaka och ange färdriktning.

3. Lägg till dina kövarnings-VMS:er
Nu är det bara att lägga till valfritt antal kövarnings-VMS:er och systemet är igång! Systemet registrerar automatiskt alla förbipasserande fordon, och följer dem in i det bevakade området. Vid köbildning skickas positionen av sista bilen till systemet. Avstånd från skylt till kö beräknas och skylten tänds.

Live vy 

När kövarningen är uppkopplad kan du zooma in ditt arbetsområdet och titta på det i såväl kartvy som satellitvy. Vyerna är live – det som händer på dina enheter händer i verkligheten. Klicka på valfri enhet om du vill ändra inställningar eller göra tillägg. 

Planera med hjälp av statistik

Med hjälp av systemets statistik kan du utläsa när trafiken är som minst eller mest intensiv på dygnet vilket underlättar planering och minskar riskerna vid vägarbetsplatsen.

 

Vår molnbaserade plattform innebär lättillgänglighet – var du än är

Om du har tillgång till internet – då har du tillgång till BerlexConnect från din dator, mobil eller surfplatta. Programvaran levereras och administreras via din webbläsare. BerlexConnect är under ständig utveckling. Nya funktioner släpps löpande som mjukvaruuppdateringar och även dessa smidigt hanteras i din webbläsare. På vår webbplats, i nyhetsbrev och sociala medier meddelar vi i god när uppdateringar är planerade och vilka fördelar det innebär för dig som användare. Från BerlexConnect-appen kan du sedan administrera dina enheter och system på distans, på samma sätt som du kan drifta och uppdatera funktioner. Med personlig inloggning kan ni vara flera från samma företag eller depå som hjälps åt att övervaka och sköta driften på enheter i hela landet. Appen ger dig möjlighet att se var dina enheter befinner sig, följa dem i realtid, se batteristatus och mycket annat.

Ibland är det lättare att se tjänster och funktioner i verkligheten

Användningsområdet för vår molnservice och våra uppkopplade produkter är större och bredare än du kan ana. Vi lyssnar mer än gärna till utmaningarna i ditt projekt! Kontakta vårt säljteam direkt eller anmäl dig till en online-demo så visar vi dig hur det fungerar i verkligheten. För det fungerar riktig bra.  Är du inte riktigt redo för en demo? Gå in på våra kundcase och kika på hur vi har hjälpt andra i deras projekt.