Kundvagn
Summa varor
0 kr
Moms tillkommer med
0 kr
Totalt att betala
0 kr

50 år av trafiksäkerhet

Familjeföretaget Berlex grundades 1972 av visionären Thomas Bergendahl. Sedan dess har vi på Berlex bidragit till att spara hundratals, kanske till och med tusentals liv! Thomas är fortfarande verksam i bolaget men idag i en lite mer tillbakalutad roll med strategifrågor och produktutveckling på sin agenda. Med ny VD och succession bland ägarna har en ny anda med optimism, mod och stora visioner tagit plats. Sedan början av 2020-talet har bolaget flyttat fokus från produkter till systematiska lösningar, från hemmaplan till den globala arenan.

 

Vår affärsidé

Att inom området vägavstängningar och säkerhet för vägarbetare och trafikanter, utveckla och förse marknaden med produkter med hög kundnytta och att alltid vara en snabb och pålitlig partner. 

 

Vision - nollvisionen

Nu är det länge sedan vi tog nollvisionen till vårt hjärta och gjorde den till vår: Ingen ska behöva förlora livet i trafiken. Det är nollvisionen, eller Vision Zero som den kallas när den går på export i världen, som driver oss framåt och inspirerar oss att arbeta hårt varje dag för att göra våra vägar säkrare för alla.


 

Mission - din säkerhet

Din säkerhet. Vårt uppdrag är kristallklart. Vi är fast beslutna att göra allt vi kan för att förhindra att någon förlorar livet på våra vägar. Vi tror att vi genom samarbete, innovation och en stark vilja att göra skillnad, kan uppnå vårt uppdrag om en säkrare och mer hållbar trafikmiljö för alla. Därför fortsätter vi att utveckla och implementera högteknologiska lösningar som kan bidra till att minska antalet olyckor på våra vägar. Genom att ha en uppkopplad vägarbetsplats som är utrustad med de senaste teknologierna, såsom intelligenta trafiksystem och avancerade sensortekniker, kan vi minimera riskerna för olyckor och skador.

Kärnvärden

Värdeord

Trygga, nyfikna, öppna  - Våra värdeord är inte bara ord på papper utan speglar vilka vi är som företag och hur vi vill att våra kunder ska känna sig. Trygghet är en grundläggande förutsättning och en nödvändighet för att kunna trivas och utvecklas på arbetsplatsen. Att vara nyfiken och öppen innebär att vi lyssnar, lär oss och utmanar oss själva för att utvecklas både som individer och som företag. Det är därför vi värdesätter våra värdeord och strävar efter att alltid leva upp till dem. Vi tror att det är genom att hålla fast vid våra värderingar som vi kan skapa en arbetsmiljö som är stimulerande, utmanande och där vi och våra kunder känner sig sedda och värderade. 


Team Berlex

Vi är Berlex

Vi är innovativa och visionära och utvecklar ständigt nya idéer och strävar efter en trafiksäker värld för alla som använder vägen som arbetsplats. Vi välkomnar alla som vill följa med oss på resan som medarbetare, kunder eller samarbetspartners. Tillsammans gör vi skillnad!