Meny
Kundvagn
Summa varor
0 kr
Moms tillkommer med
0 kr
Totalt att betala
0 kr
Kövarning

Berlex Connect Kövarningssystem

  • Minimal personalexponering
  • Obegränsat antal kövarnings-VMS:er
  • Användarvänlig plattform
  • Molnbaserat system utan detektorer

Minska antalet upphinnndeolyckor

De så kallade upphinnandeolyckorna är den vanligaste typen av vägarbetsolyckor. Berlex Connect kövarning är ett intelligent transportsystem som hjälper till att varna trafikanter för köer INNAN ett vägarbete, allt för att minska risken för upphinnandeolyckor. 

 

Kövarningssystem utan detektorer

Det vanligaste systemet idag är att sätta ut detektorer längs med vägen som mäter av hastigheten på fordonet och skickar i sin tur signaler till VMS-skylten som tänds upp med ett budskap. Med Berlex Connects kövarningssystem behöver du bara placera ut dina kövarnings-VMS:er, sedan sköter du resten från appen. Du behöver med andra ord aldrig flytta eller gräva fram översnöade detektorer, eller stå på vägen för att starta ditt system. Du kan ha obegränsat antal kövarnings-VMS:er och du kan ha flera system igång samtidigt.

"Du behöver aldrig flytta eller gräva fram
översnöade detektorer"

 

Starta ett kövarningssystem med 3 enkla steg

  1. Välj system
  2. Markera området du vill övervakta
  3. Lägg till antal kövarning-VMS:er

Nu är systemet igång! Systemet registrerar automatiskt alla förbipasserande fordon, och följer dem in i det bevakade området. Vid köbildning skickas positionen av sista bilen till systemet. Avstånd från skylt till kö beräknas och skylten tänds. Med hjälp av statistik kan du planera ditt vägarbete bättre, t.ex. klockslag när det är som minst trafik.

 

Steg 1 - Välj system


Steg 2. Markera området som ska bevakas3. Lägg till valfritt antal Kövarnings-VMS:er. Klart.
"När systemet är uppe och rullar kan du zooma in

ditt arbetsområdet och titta på det både i kartvy och satellitvy""Statistik underlättar planering och minskar risk. Du kan utläsa

när trafiken är som minst eller mest på dygnet"