Meny
Kundvagn
Summa varor
0 kr
Moms tillkommer med
0 kr
Totalt att betala
0 kr
Kövarning

Berlex Connect Kövarningssystem

Köer och farliga situationer kan uppstå oväntat vid ett vägarbete. De så kallade upphinnandeolyckorna är den vanligaste typen av vägarbetsolyckor. Berlex Connect kövarning är ett intelligent transportsystem, ITS, som hjälper till att varna trafikanter för köer INNAN ett vägarbete, allt för att minska risken för upphinnandeolyckor. 


Vad skiljer vårt mobila kövarningssystem mot det som finns idag?

  • Kort installationstid ger minimal personalexponering
  • Obegränsat antal kövarnings-VMS:er
  • Användarvänlig app
  • Molnbaserat - du behöver inte ställa ut eller flytta detektorer längs vägen 

Det vanligaste systemet idag är att sätta ut detektorer längs med vägen som mäter av hastigheten på fordonet och skickar i sin tur signaler till VMS-skylten som tänds upp med ett budskap. Med Berlex Connects kövarningssystem behöver du bara placera ut dina kövarnings-VMS:er, sedan sköter du resten från appen. Du behöver med andra ord aldrig flytta eller gräva fram översnöade detektorer, eller stå på vägen för att starta ditt system. Du kan ha obegränsat antal kövarnings-VMS:er och du kan ha flera system igång samtidigt.

"Du behöver aldrig flytta eller
gräva fram översnöade detektorer"


Så här fungerar appen

Det är enkelt att starta ett kövarningssystem i Berlex Connect-appen. Du väljer system och sedan markerar du området du vill övervaka och lägger till antal kövarnings-VMS:er. Sedan är systemet igång. Systemet registrerar automatiskt alla förbipasserande fordon, och följer dem in i det bevakade området. Vid köbildning skickas positionen av sista bilen till systemet. Avstånd från skylt till kö beräknas och skylten tänds. Med hjälp av statistik kan du planera ditt vägarbete bättre, t.ex. klockslag när det är som minst trafik.

 

1. Välj vilket system du vill starta. I det här fallet "Kövarning"

 

 


2. Markera området som ska bevakas och lägg till valfritt antal Kövarnings-VMS:er.

 

 

3. Nu är systemet i drift

 

 

Du kan zooma in arbetsområdet

 

 

Och du kan titta på det både i kartvy och satellitvy

 

 

Statistiken hjälper dig att planera ditt jobb