Meny
Kundvagn
Summa varor
0 kr
Moms tillkommer med
0 kr
Totalt att betala
0 kr
Kövarning


Det här är Berlex Connect Kövarningssystem

  • Minimal personalexponering
  • Obegränsat antal kövarnings-VMS:er
  • Användarvänlig plattform
  • Molnbaserat system utan detektorer

 

Minska upphinnandeolyckor

De så kallade upphinnandeolyckorna är den vanligaste typen av vägarbetsolyckor. Vårt kövarningssystem  är ett intelligent transportsystem som hjälper till att varna trafikanter för köer INNAN ett vägarbete, allt för att minska risken för upphinnandeolyckor.

 

Skillnaden mellan vårt kösystem och de som finns på marknaden idag

Det vanligaste systemet idag är att sätta ut VMS-skyltar och detektorer längs med vägen som mäter av hastigheten på fordonet och skickar till VMS-skylten som tänds upp med ett budskap. Vårt kövarningssystem bygger på realtids fordons-och mobildata i molnet och behöver inga detektorer.  Du placerar ut dina kövarnings-VMS:er, sedan sköter du resten från appen. Det ger dig möjlighet att starta ditt system från en trygg plats, t.ex. från förarsätet eller kontoret istället för att stå på vägen. Du kan ha obegränsat antal kövarnings-VMS:er och du kan ha flera system igång samtidigt. Utan detektorer slipper du att flytta eller justera dem och du slipper gräva fram översnöade detektorer på vintern. Det sparar mycket jobb men framförallt minimerar det tiden som medarbetarna behöver uppehålla sig på vägbanan.  

"Du placerar ut dina kövarnings-VMS:er,

sedan sköter du resten från appen"

 

 

Starta ett kövarningssystem med 3 enkla steg

När kövarnings-VMS:erna är utställda på arbetsplatsen loggar du in på vår molntjänst BerlexConnect från varfri dator, mobiltelefon eller surfplatta och följer stegen nedan. Tips! Scrolla till toppen på sidan om du hellre vill se en videon på vårt kövarningssystem.

Steg 1 - Välj systemSteg 2. Markera området du vill övervaka3. Lägg till valfritt antal Kövarnings-VMS:er

Nu är systemet igång! Systemet registrerar automatiskt alla förbipasserande fordon, och följer dem in i det bevakade området. Vid köbildning skickas positionen av sista bilen till systemet. Avstånd från skylt till kö beräknas och skylten tänds. Med hjälp av statistik kan du planera ditt vägarbete bättre, t.ex. klockslag när det är som minst trafik.


"När systemet är uppe och rullar kan du zooma in

ditt arbetsområdet och titta på det både i kartvy och satellitvy" 

 

"Statistik underlättar planering och minskar risk. Du kan utläsa

när trafiken är som minst eller mest på dygnet"