Meny
Kundvagn
Summa varor
0 kr
Moms tillkommer med
0 kr
Totalt att betala
0 kr
Vår molntjänst

Vår molntjänst heter BerlexConnect!

Våra uppkopplade produkter administreras via en enda app - BerlexConnect appen. Det är en molntjänst framtagen och utvecklad av Berlex där vi har skapat ett smart, enkelt och driftsäkert system för att du ska ha full kontroll på dina produkter ute på arbetsplatsen. Du kan bland annat se var de befinner sig geografiskt, spänningsstatus mm. Framförallt kan du göra driftändringar utan att behöva åka ut på plats. Det är en typ av tjänst som fjärrlevererar och administrerar programvaran du vill använda direkt till din webbläsare och dina mobila enheter. 

"Våra uppkopplade produkter

styrs från en och samma app" 

Syftet är att du som användare skall få en enklare och tryggare vardag. Du kan sköta och övervaka drift och status för företagets eller avdelningens samtliga enheter på distans. Med personlig inloggning kan ni vara flera från samma företag eller depå som kan hjälpas åt att övervaka och sköta driften på enheter i hela landet. Det går att styra behörigheter, ändra och lägga till individer precis när som helst. Allt du behöver är en dator, surfplatta eller mobil.

 

 

Vad är intelligenta transportsystem och vilka är kraven?

ITS står för "Intelligenta transportsystem" och är ett samlingsnamn för informationsteknik som används för att skapa ett förbättrat 
transportsystem. Många av landets trafiksystem innehåller redan idag en mängd informationstekniska lösningar, och utvecklingen 
går snabbt framåt. Inom ITS ryms allt från reseplanering och nulägesinformation om trafikstockningar till självkörande bilar.

Trafikverkets krav på ITS vid vägarbeten gäller på vägar med mycket trafik - TEN-T vägnätet (de flesta europavägarna) och där fordonsmängden överstiger 10 000 fordon/dygn. Kravet på ITS-utrustningen syftar till att varna INNAN vägarbeten, samt om eventuell kö har uppstått. Genom att förstärka informationen vid vägarbeten och varna förare i tid kan olyckor reduceras markant och därigenom förbättra trafiksäkerheten för alla.

 

Vad menas med molnet och vad är SaaS? 

Molnet är bara någon annans server, men det ger dig tillgång till all din data var du än befinner dig, så länge du har internetuppkoppling. SaaS står för ”Software as a Service”, och är en molntjänst som erbjuder en fullständig programvarulösning och ett abonnemang via Internet. Med andra ord fjärrlevereras och administreras programvara du vill använda och du får tillgång till den via din webbläsare. Du blir inte beroende av en fast installerad programvara och så SaaS-lösningen är i molnet, kan er leverantör smidigt uppdatera er mjukvara vid behov medans du lutar dig tillbaka. 

 

"-Molnet är bara någon annans server.

Men det ger dig tillgång till all

din data var du än befinner dig."