Kundvagn
Summa varor
0 kr
Moms tillkommer med
0 kr
Totalt att betala
0 kr

Blinkfyrar på besök2023-05-01

Berlex ensam leverantör av mobila trafikljus till Stockholm stad södra

Det är genom ett avtal med bolaget Blinkfyrar som Berlex nu får ensamrätt att leverera så kallade skyttelsignaler, tillfälliga trafikljus, till Stockholm stad södra. Detta efter att Blinkfyrar tecknat ett sjuårigt kontrakt med staden gällande skötsel och drift av trafiksignaler och andra ITS-system. Som underleverantör av skyttelsignaler valde man Berlex.

– Vi landade i trafikljus R6+ från Berlex tack vare många bra och inbyggda funktioner. Att de är uppkopplade och att vi i ett användarvänligt system kan hålla koll på att de fungerar som de ska och var de är placerade är en stor fördel. Vi fick också en mycket positiv kontakt och stort förtroende för projektledaren hos Berlex. Samarbetet flyter på redan från start, säger Thomas Holmström, affärsområdeschef för ITS på Blinkfyrar.

Tillfälliga trafikljus används i flera olika situationer och miljöer, och ska kunna fungera allt från några dagar på ett ställe innan de flyttas till nästa, till attkunna drifthållas på en och samma plats i åratal.

 

Egenutvecklad, unik produkt

– Som en viktig aktör inom vägsäkerhet och intelligenta trafiksystem är vi naturligtvis glada och stolta över samarbetet med Blinkfyrar. Vi är extra stolta att bli valda som ensam leverantör, särskilt eftersom R6+ är vår egenutvecklade produkt och den enda av sitt slag på marknaden.

Det säger Emina Edlund, projektledare på Berlex och ansvarig för avtalet med Blinkfyrar.

För den som ställer ut trafikljusen innebär valet av R6+ att man slipper onödiga turer som rutinkontroller av ljusens funktion och onödiga batteribyten. Aktuell batteristatus, funktion och signal visas i realtid i molntjänsten BerlexConnect. Du kan till och med justera trafikljusets ljusstyrka i appen. Notifieringar berättar när det är dags för batteribyte, om trafikljuset står snett eller blivit flyttat. För andra system krävs det att allmänheten aktivt uppmärksammar entreprenören på att något är fel – till exempel att trafikljuset råkat ut för en påkörning eller att batteriet utsatts för stöldförsök. Sådana besked kan komma efter timmar av bristande eller utebliven funktion och kan leda till frustration och sämre säkerhet. Med R6+ och BerlexConnect blir leverantören uppmärksammad på typ av fel, omfattning och geografisk position inom en minut och kan agera omedelbart. Mer information om trafikljus R6+ hittar du här

Stora fördelar med en uppkopplad lösning

– I upphandlingen har Stockholm stad södra ställt krav på att helheten ska fungera och utföras på ett bra sätt och vi valde R6+ för våra skyttelsignaler. Att hantera dem i BerlexConnect är smidigt och fungerar väl ihop med våra övriga system. Vi kan zooma in och ut och direkt få en uppfattning om var trafikljusen är placerade och om något behöver uppdateras eller ändras, säger Thomas Holmström på Blinkfyrar. Det som gör stor skillnad för säkerheten för både arbetare och allmänhet är lösningens användarvänlighet, både vid uppställning och i hantering via BerlexConnect. Att sätta ut R6+ går otroligt snabbt och lätt och sen kan du ställa in, övervaka och administrera varifrån som helst i BerlexConnect, allt som behövs är en internetuppkoppling.

– Det här är ett erkännande för våra innovativa och unika lösningar och den starka relation som vi har byggt upp tillsammans med Blinkfyrar. Det är extra positivt eftersom smarta och säkra trafiklösningar är med och förbättrar trafikflödet och ökar säkerheten, säger Emina Edlund på Berlex.

Kontakt Berlex:
Emina Edlund
Projektledare
+46 (0)73 745 43 20
emina.edlund@berlex.se

Mer information om trafikljus R6+ hittar du här